Toepassingen van bodemvochtmeters
Bodemvochtmeters worden vaak gebruikt in de landbouw- en milieusector. Een goede bodemvochtmeter helpt dan bijvoorbeeld bij het verbeteren van het waterbeheer. Ook bij asbestonderzoek is een bodemvochtmeter onmisbaar, omdat asbestvezels zich vaak binden aan vochtige gronddeeltjes. Met een bodemvochtmeter lokaliseer je gebieden met meer vocht, zodat je een indicatie krijgt van mogelijke ophopingen van asbest. In het geval van bodemsanering kan een bodemvochtmeter ook een rol spelen. Bij afgravingen kan bij droge omstandigheden fijn stof , kwartsstof, asbestvezels, etc worden weggeblazen door de wind. De werknemers kunnen dit in de luchtwegen krijgen door het inademen. Bodemvocht meten is daarom een essentieel onderdeel van de risicoanalyse.
Waarom alleen de TDR-150?
Je vraagt je misschien af waarom er slechts een bodemvochtmeter in ons assortiment te vinden is. Het antwoord is simpel: De TDR-150 van FieldScout doet alles wat je van een bodemvochtmeter verwacht, bij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is dan ook niet voor niets de meestgebruikte bodemvochtmeter in Nederland. Zaken die in positieve zin opvallen zijn de meetsnelheid en nauwkeurigheid. Ook is de betrouwbaarheid ontzettend hoog, is de bodemvochtmeter robuust en eenvoudig te bedienen en is de datalogging een zeer praktische functie. Dankzij de geavanceerde meettechniek heb je binnen een seconde al een meetresultaat!
Wij leveren de TDR-150 standaard zonder Bluetooth of GPS, maar kunnen dit op aanvraag wel aanbieden. Standaard wordt de TDR-150 met 3 pennen van 3 centimeter geleverd, maar 7, 12 of 12 centimeter is ook mogelijk.
Vragen over de TDR-150 of bodemvochtmeters in het algemeen? Neem dan contact op met onze productexperts!